Amsterdam Exchange IndeX
Amsterdam Exchange IndeX
Amsterdam Exchange IndeX

AEGON aandelen


AEGON NV is een van oorsprong Nederlands bedrijf, dat in 1983 is ontstaan na de fusie van AGO en Ennia. AEGON heeft activiteiten in meer dan 20 landen in Amerika, Europa en AziŽ. De onderneming biedt wereldwijd zo'n 47 miljoen klanten levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheerproducten aan. AEGON is al jaren beursgenoteerd en maakt deel uit van de AEX-index.

Beleggen in AEGON


In 2015 behaalde AEGON een nettowinst van 619 miljoen euro en had het bedrijf ruim 30.000 mensen in dienst. Vereniging AEGON is de grootste aandeelhouder. Onder leiding van bestuursvoorzitter Kees Storm groeide de verzekeraar in de jaren negentig uit tot de lieveling van de Amsterdamse effectenbeurs. Het deed grote overnames zoals in 1999 de Amerikaanse verzekeraar Transamerica voor een bedrag van 8,6 miljard euro. De verzekeraar werd een wereldspeler. In 2002 werd bestuursvoorzitter Kees Storm opgevolgd door de Amerikaan Don Shepard, die op zijn beurt in 2008 weer werd opgevolgd door de Nederlander Alex Wynaendts.

Beleggen in Aalberts Industries Ook jij kunt profiteren van het succes (of verlies) van Aalberts Industries e. Bij Plus 500 kan je gratis een account openen waarmee je kunt handelen in aandelen SBM Offshore. In slechte tijden kun je ook verdienen bij dalende beurskoersen kun je short gaan en verdien je namelijk geld wanneer de koers daalt.

Beleggen in Aalberts Industries

Ook jij kunt profiteren van het succes (of verlies) van EAGON e. Bij Plus 500 kan je gratis een account openen waarmee je kunt handelen in aandelen EAGON. In slechte tijden kun je ook verdienen bij dalende beurskoersen kun je short gaan en verdien je namelijk geld wanneer de koers daalt.

Koers AEGON

AEGON is momenteel actief in meer dan twintig landen in Amerika, Europa en AziŽ en de onderneming biedt wereldwijd zo'n zevenenveertig miljoen klanten levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheerproducten.