Amsterdam Exchange IndeX
Amsterdam Exchange IndeX
Amsterdam Exchange IndeX

ArcelorMittal aandelen


ArcelorMittal is de grootste producent van staal ter wereld, met een productie van 98 miljoen ton staal in 2014.[2] De onderneming beschikt over minstens 61 vestigingen in 27 landen en heeft wereldwijd zo'n 260.000 werknemers in dienst. In Vlaanderen heeft het bedrijf vestigingen in Gent, Geel en Genk.

Beleggen in ArcelorMittal

Ook jij kunt profiteren van het succes (of verlies) van ArcelorMittal. Bij Plus 500 kan je gratis een account openen waarmee je kunt handelen in aandelen ArcelorMittal. In slechte tijden kun je ook verdienen bij dalende beurskoersen kun je short gaan en verdien je namelijk geld wanneer de koers daalt.
Beleggen in ArcelorMittal

Koers ArcelorMittal


Het bedrijf ontstond in 2006 als resultaat van een fusie tussen Arcelor en Mittal Steel. De zetel van de nieuwe combinatie is Luxemburg, maar het bedrijf houdt kantoor in Londen. Bestuurder/eigenaar is de Indiase ondernemer Lakshmi Mittal, die met zijn familie 43,6 procent van de aandelen bezit. Daarnaast is ArcelorMittal genoteerd op de Amsterdam Exchange Index (AEX) van Euronext Amsterdam.

Mittals vader Mohan Mittal nam in 1971 een kleine staalproducent over en liet zijn zoon Lakshmi bedrijfskunde studeren. Na zijn studie trad deze in dienst van zijn vader en kreeg de opdracht een vervallen staalfabriek in IndonesiŽ te saneren. Dit was het begin van het familiefortuin (geschat vermogen 2006 $32 miljard) en een gestaag groeiend staalimperium. Lakshmi Mittal woont met zijn familie in Kensington Palace Gardens in Londen, waar ook het hoofdkantoor van zijn bedrijf is gevestigd.