Amsterdam Exchange IndeX
Amsterdam Exchange IndeX
Amsterdam Exchange IndeX

ASML Holding aandelen


ASML is een Nederlands hightechbedrijf en een van de belangrijkste leveranciers van machines voor de halfgeleiderindustrie, in het bijzonder steppers en scanners, die worden gebruikt bij het maken van chips. Klanten zijn veelal chipproducenten.

Beleggen in ASML Holding

Ook jij kunt profiteren van het succes (of verlies) van ASML Holding. Bij Plus 500 kan je gratis een account openen waarmee je kunt handelen in aandelen ASML Holding. In slechte tijden kun je ook verdienen bij dalende beurskoersen kun je short gaan en verdien je namelijk geld wanneer de koers daalt.

Beleggen in ASML Holding

Koers ASML Holding


Het hoofdkantoor en bedrijvencomplex van ASML staat in Veldhoven, waar zowel research and development en assemblage in cleanrooms plaatsvindt. Het voormalige hoofdkantoor wordt nu benut door Assembléon. Het bedrijf heeft tevens zestig servicepunten in veertien landen ter ondersteuning van de plaatsing en levering van machines en reserve-onderdelen.

ASML is ontstaan uit een joint venture van ASM International en Koninklijke Philips. Het bedrijf is sinds 1995 beursgenoteerd en vormt een onderdeel van de AEX en NASDAQ onder het symbool ASML. Voornaamste concurrenten zijn Canon en Nikon.