< Koninklijke Boskalis Westminster aandelen
Amsterdam Exchange IndeX
Amsterdam Exchange IndeX
Amsterdam Exchange IndeX

Koninklijke Boskalis Westminster aandelen


Koninklijke Boskalis Westminster NV is een Nederlands bedrijf en ťťn van de grootste baggermaatschappijen van de wereld. De belangrijkste activiteiten van Boskalis zijn landaanwinning, de aanleg en het onderhoud van havens en vaarwegen en het beschermen van kusten en oevers. Het hoofdkantoor bevindt zich te Papendrecht (nabij Dordrecht).

Boskalis is wereldwijd actief met baggeren en maritieme dienstverlening.[15] De activiteiten zijn verdeeld over vijf aandachtsgebieden.

Baggeren
Naast het traditionele baggeren vallen hieronder ook activiteiten als de aanleg en onderhoud van havens, landaanwinning en bescherming van kusten en oevers. Verder is Boskalis actief in het delven van grondstoffen, gebruikmakend van baggertechnieken.
Offshore Energy
Daarnaast biedt het bedrijf offshorediensten aan zoals het leggen van kabels, het beschermen van olie- en gaspijplijnen en helpt bij de aanleg van windmolenparken.

Inland Infra
Hieronder vallen diensten als het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van auto- en spoorwegen, rioleringen, bruggen, dammen en tunnels en het uitvoeren van grondverbeterings- en grondsaneringswerken.

Towage
Deze activiteit is met de overname van Smit Internationale meegekomen. Smit verleent assistentie aan binnenkomende en uitgaande zeeschepen en beschikt over een vloot van meer dan 200 sleepboten. Smit biedt haar diensten aan in onder andere in Nederland, BelgiŽ, Verenigd Koninkrijk, Canada, BraziliŽ, Panama, Singapore, China en Taiwan. In 2011 heeft Smit bijvoorbeeld de concessie verkregen voor het exclusief leveren van havensleepdiensten in de haven van Zeebrugge voor een periode van 7 jaar. Smit Lamnalco (50% deelneming) biedt ondersteuning bij het aan- en afmeren van olie- en lng-tankers. Mede-aandeelhouder in Lamnalco is de Rezayat Groep uit Saoedi-ArabiŽ. Verder verleent de joint-venture loodsdiensten, inspectie en onderhoud onder water, vast- en loskoppelen van terminalaansluitingen, brandbestrijding, escortering, vervoer van bemanningen en goederen en het gebruik van bunkervaartuigen.
Salvage

Deze divisie houdt zich bezig met het transport van zware ladingen en het leveren van zware hijswerkzaamheden met drijvende bokken, het bergen van schepen en het opruimen van wrakken of oude olie- en gasplatformen op zee. Smit werkt vanuit vier strategisch gelegen locaties bij belangrijkste internationale vaarroutes: Houston, Kaapstad, Rotterdam en Singapore. Het segment Baggeren, het traditionele Boskalis werkgebied, maakt ongeveer een derde van de totale omzet uit.