Amsterdam Exchange IndeX
Amsterdam Exchange IndeX
Amsterdam Exchange IndeX

Delta Lloyd Groep aandelen


Delta Lloyd N.V. is een Nederlandse financiŽle dienstverlener. Delta Lloyd N.V. is actief in Nederland en BelgiŽ en biedt in deze landen voornamelijk verzekeringen aan. Naast de verzekeringsactiviteiten (Delta Lloyd, OHRA en ABN AMRO Verzekeringen) behoren ook een vermogens- en vastgoedbeheerder en enkele kleinere banken tot de groep. Delta Lloyd N.V. heeft circa 8% van de Nederlandse verzekeringsmarkt in handen en is daarmee de vijfde verzekeraar van Nederland.

Beleggen in Delta Lloyd Groep

Ook jij kunt profiteren van het succes (of verlies) van Delta Lloyd Groep. Bij Plus 500 kan je gratis een account openen waarmee je kunt handelen in aandelen Delta Lloyd Groep. In slechte tijden kun je ook verdienen bij dalende beurskoersen kun je short gaan en verdien je namelijk geld wanneer de koers daalt.

Beleggen in Delta Lloyd Groep

Koers Delta Lloyd Groep


De voorloper van Delta Lloyd N.V., de Hollandsche SociŽteit van Levensverzekeringen, werd opgericht in 1807. In 1967 ging de Hollandsche SociŽteit van Levensverzekeringen samenwerken met de Amsterdamsche Maatschappij van Levensverzekeringen onder de naam Delta. In 1969 fuseerde Delta met Nedlloyd (weinig bekende officiŽle naam: "Nederlandsche Lloyd") tot Delta Lloyd.

In 1973 nam het Britse verzekeringsconcern Commercial Union de aandelen over. Commercial Union heet tegenwoordig Aviva plc.

In 1999 fuseerde Delta Lloyd met OHRA. De Stichting NutsOhra verwierf met de fusie 8% van de aandelen. Het fusieconcern werd hierdoor in staat de markt vanuit twee kanalen te bedienen. Delta Lloyd biedt haar producten aan via onafhankelijke tussenpersonen en OHRA, als direct writer, rechtstreeks. Aanvankelijk heette het nieuwe concern Delta Lloyd Nuts Ohra. In 2002 werd deze naam in Delta Lloyd Groep en in 2014 in Delta Lloyd N.V. gewijzigd.

Op 3 november 2009 kreeg het bedrijf een beursnotering aan de Amsterdamse effectenbeurs. Aviva bracht 42% van haar aandelen naar de beurs, waardoor het een meerderheidsbelang behield. Aviva heeft inmiddels zijn belang in Delta Lloyd N.V. verkocht.