Amsterdam Exchange IndeX
Amsterdam Exchange IndeX
Amsterdam Exchange IndeX

ING Groep aandelen


ING Groep N.V. is een wereldwijd opererende financiŽle instelling van Nederlandse oorsprong. Anno 2010 had de multinational zo'n 105.000 medewerkers en 85 miljoen klanten in meer dan 40 landen. ING is in 1991 ontstaan uit een fusie tussen Nationale-Nederlanden en de NMB Postbank Groep. De nieuwe naam Internationale Nederlanden Groep werd al snel ingekort tot I-N-G, waarna de onderneming besloot om haar statutaire naam te veranderen in ING Groep N.V.Beleggen in ING Groep

Ook jij kunt profiteren van het succes (of verlies) van ING Groep. Bij Plus 500 kan je gratis een account openen waarmee je kunt handelen in aandelen ING Groep. In slechte tijden kun je ook verdienen bij dalende beurskoersen kun je short gaan en verdien je namelijk geld wanneer de koers daalt.

Beleggen in ING Groep

Koers ING Groep

De (certificaten van) aandelen van ING Groep zijn genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel, en de New York Stock Exchange. De noteringen in Parijs, Frankfurt en ZŁrich zijn in het voorjaar van 2009 beŽindigd.

Op 26 oktober 2009 werd bekendgemaakt dat de verzekeringstak zou worden afgesplitst van ING Groep. Op 1 maart 2014 zijn de verzekeringsactiviteiten gebundeld, om vanaf die datum verder te gaan onder de naam NN Groep.