Amsterdam Exchange IndeX
Amsterdam Exchange IndeX
Amsterdam Exchange IndeX

NN Group aandelen


Aalberts Industries N.V. is een Nederlandse beursgenoteerde onderneming. Jan Aalberts startte in 1975 met de oprichting van Mifa in Venlo. Dit bedrijf was de basis voor Aalberts Industries welke in 1981 werd opgericht.

Het concern heeft vier hoofdactiviteiten: Building Installations, Climate Control, Industrial Controls en Industrial Services.

Beleggen in NN Group

Ook jij kunt profiteren van het succes (of verlies) van NN Group. Bij Plus 500 kan je gratis een account openen waarmee je kunt handelen in aandelen NN Group. In slechte tijden kun je ook verdienen bij dalende beurskoersen kun je short gaan en verdien je namelijk geld wanneer de koers daalt.

Beleggen in NN Group

Koers NN Group

Aalberts Industries heeft een actieve acquisitiestrategie. Het nam in 2006 de bedrijven Comap S.A. (water- en gasproducten) in Frankrijk, Pemag S.A. (leverancier voor gassystemen voor grote utiliteits- en installatiebedrijven) in Spanje en Holmgrens Försäljnings A.B. in Zweden over. Deze bedrijven zijn nu allemaal onderdeel van Flow Control. Kort daarop kocht Aalberts Industries in augustus 2006 een meerderheidsbelang van 51% in het Poolse KAN Sp. z.o.o. (productie van kunststofleidingsystemen voor (drink)water en vloerverwarming). Per 1 januari 2007 behoren ook de Franse activiteiten op het terrein van hoogwaardige dieptrektechnologie van Thomson Genlis S.A. bij Aalberts, evenals het Duitse bedrijf Eloxal-Werk-Burg Gesellschaft für Aluminiumbeschicktungen und Oberflächentechniken. In februari 2007 volgde de overname van LASCO Fittings Inc. (plastic fittingen, kranen en verbindingsstukken voor onder meer sanitair, irrigatie, verwarming en zwembaden) in de Verenigde Staten. Dit bedrijf behoort nu ook tot Flow Control.

In 2006 kreeg Aalberts Industries een boete van ruim 100 miljoen euro van de Europese Commissie omdat het deel zou hebben uitgemaakt van een kartel voor koperfittingen.[1] Aalberts ging tegen dit besluit in beroep en in 2011 sprak het Europees Hof van Justitie Aalberts vrij.[1] Tegen dat vonnis tekende de Europese Commissie echter bezwaar aan. In juli 2013 sprak het Hof Aalberts definitief in hoger beroep vrij. Het bedrijf heeft altijd betrokkenheid bij het kartel ontkend en nooit een voorziening voor de boete getroffen.[1] Bij de beursintroductie in maart 1987, had de onderneming een omzet van € 29 miljoen. Het maakt tegenwoordig deel uit van de AEX Index.