Amsterdam Exchange IndeX
Amsterdam Exchange IndeX
Amsterdam Exchange IndeX

Royal Dutch Shell


Royal Dutch Shell (algemeen bekend als Shell) is een Nederlands-Britse multinational, behorend tot de supermajors, de zes grootste staats-onafhankelijke oliemaatschappijen van de wereld. Shell is tevens de meest winstgevende onderneming van Nederland. Met een omzet van ruim $ 421 miljard (2014) in meer dan 140 landen is Royal Dutch Shell een van de grootste private ondernemingen van de wereld. Sinds 2012 produceert de firma meer gas dan olie.

Beleggen in Royal Dutch Shell

Ook jij kunt profiteren van het succes (of verlies) van Royal Dutch Shell. Bij Plus 500 kan je gratis een account openen waarmee je kunt handelen in aandelen Royal Dutch Shell. In slechte tijden kun je ook verdienen bij dalende beurskoersen kun je short gaan en verdien je namelijk geld wanneer de koers daalt.

Beleggen in Royal Dutch Shell

Koers Royal Dutch Shell

Aandeelhouderschap Nederlands koninklijk huis

Lange tijd is aangenomen dat het Nederlands Koninklijk huis een groot belang had in Koninklijke Olie, kortom: een miljardenfortuin. koning Willem III was immers betrokken bij de oprichting. Echter, in 1992 heeft niemand van het huis van Oranje zich gemeld met een belang van meer dan vijf procent in het aandelenkapitaal. Maar het aandelenbezit kan ook verspreid zijn en niet bij één persoon rusten. Sinds de invoering van een strikter meldingsbeleid anno 2013, waarbij belangen boven de 5% gemeld moeten worden bij de AFM is er ook geen melding binnen gekomen van het koningshuis over het bezit van een aanmerkelijk belang in aandelen Royal Dutch Shell.