Amsterdam Exchange IndeX
Amsterdam Exchange IndeX
Amsterdam Exchange IndeX

RELX aandelen


RELX, ook nog bekend onder de oude naam Reed Elsevier, is een Engels-Nederlands bedrijf, ontstaan uit de fusie in 1993 tussen de uitgeverijen Reed en Elsevier.

Beleggen in RELX

Ook jij kunt profiteren van het succes (of verlies) van RELX . Bij Plus 500 kan je gratis een account openen waarmee je kunt handelen in aandelen RELX. In slechte tijden kun je ook verdienen bij dalende beurskoersen kun je short gaan en verdien je namelijk geld wanneer de koers daalt.

Beleggen in RELX

Koers RELX

Activiteiten

Bij RELX werken circa 28.500 mensen en de activiteiten zijn ondergebracht in vier bedrijfsonderdelen:

De wetenschappelijke, technische en medische uitgeverij Elsevier. Deze uitgever van wetenschappelijke literatuur, Elsevier Science - in 2002 herdoopt tot Elsevier - geeft ongeveer 2000 wetenschappelijke, technische en medische tijdschriften en meer dan 20.000 boektitels uit.

De online uitgeverij van onder andere juridische literatuur LexisNexis.

Een onderdeel gericht op risicoinformatie LexisNexis Risk en een onderdeel gericht op de zakelijke markt Reed Business, uitgever van diverse vakbladen (zoals De Accountant, en Boerderij) en ook weekbladen als opinieweekblad Elsevier. Vakbeurzen onder de naam Reed Exhititions.

Van de totale omzet wordt ongeveer de helft in Noord-Amerika gerealiseerd. In zowel Europa als in de rest van de wereld wordt ongeveer een kwart van de omzet behaald. Met zo'n 2% is het aandeel van advertentie-opbrengsten in de totale omzet van RELX marginaal. Het overgrote deel van de omzet wordt bereikt met de verkoop van abonnementen. Deze inkomsten zijn zeer stabiel. De informatie wordt vooral elektronisch aangeleverd, slechts een zesde van de omzet wordt nog behaald met de verkoop van gedrukte publicaties en dit aandeel neemt structureel af.