Amsterdam Exchange IndeX
Amsterdam Exchange IndeX
Amsterdam Exchange IndeX

TNT Express aandelen


TNT Express N.V. is een internationale pakketvervoerder opgericht in 2011, toen TNT N.V. werd opgesplitst in post- en kleinpakketvervoerder PostNL en pakketvervoerder TNT Express. TNT Express vervoert wekelijks zo'n 4,4 miljoen exprespakketten, documenten en vracht naar meer dan 200 landen. Het bedrijf telt ongeveer 75.000 medewerkers. In maart 2012 deed het Amerikaanse UPS een overnamebod op alle aandelen TNT Express, maar dit ging uiteindelijk niet door. In april 2015 volgde een overnamebod door FedEx.

Beleggen in TNT Express

Ook jij kunt profiteren van het succes (of verlies) van TNT Express. Bij Plus 500 kan je gratis een account openen waarmee je kunt handelen in aandelen TNT Express. In slechte tijden kun je ook verdienen bij dalende beurskoersen kun je short gaan en verdien je namelijk geld wanneer de koers daalt.

Beleggen in TNT Express

Koers TNT Express





Geschiedenis

Op 25 mei 2011 werd TNT N.V. opgesplitst in de aparte beursgenoteerde bedrijven TNT Express N.V. en PostNL N.V.. Deze splitsing was met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2011 effectief. Belangrijkste argument voor de splitsing was het verschil in bedrijfsactiviteiten. De postdivisie kampt met een krimpende Nederlandse markt waar steeds minder post wordt verstuurd onder andere door de opkomst van e-mail. Bij TNT Express ligt de nadruk op groei van de netwerken in Europa en in opkomende gebieden zoals China, Zuid-Amerika en India. Het bedrijf is genoteerd aan de beurs van Amsterdam. Bij de splitsing in 2011 kreeg PostNL bijna een derde van de aandelen van TNT Express mee. In december 2013 verkocht PostNL bijna 82 miljoen aandelen TNT Express voor 6,20 per stuk. De opbrengst van 507 miljoen wordt gebruikt om de schuld van het bedrijf te verminderen. Na de verkoop heeft PostNL nog een belang van circa 14,8% in TNT Express.