Amsterdam Exchange IndeX
Amsterdam Exchange IndeX
Amsterdam Exchange IndeX

Unibail-Rodamco aandelen


Unibail-Rodamco SE is een Frans-Nederlands vastgoedbedrijf, dat op 25 juni 2007 ontstond na de overname van de aandelen van Rodamco Europe door het Franse Unibail. Het bezit winkelcentra door heel Europa, kantoorruimte vooral in en rond Parijs, en tentoonstellings- en conventiecentra in en rond Parijs.Unibail-Rodamco SE is een Frans-Nederlands vastgoedbedrijf, dat op 25 juni 2007 ontstond na de overname van de aandelen van Rodamco Europe door het Franse Unibail. Het bezit winkelcentra door heel Europa, kantoorruimte vooral in en rond Parijs, en tentoonstellings- en conventiecentra in en rond Parijs.

Beleggen in Unibail-Rodamco

Ook jij kunt profiteren van het succes (of verlies) van Unibail-Rodamco. Bij Plus 500 kan je gratis een account openen waarmee je kunt handelen in aandelen Unibail-Rodamco. In slechte tijden kun je ook verdienen bij dalende beurskoersen kun je short gaan en verdien je namelijk geld wanneer de koers daalt.

Beleggen in Unibail-Rodamco

Koers Unibail-Rodamco

De totale waarde van deze activa was 34,6 miljard euro (2014). Veruit het grootste deel, ongeveer 80%, van dit vermogen is ge´nvesteerd in winkelcentra. Ruimschoots de helft van het bezit ligt in Frankrijk, het Nederlandse aandeel was zo'n 4% per jaareinde 2014. De huuropbrengsten zijn de belangrijkste inkomsten en deze worden aangevuld door de verkoop van panden. Boekwinsten of afboekingen op het onroerend goed kunnen een significante invloed hebben op het resultaat. Het bedrijf keert bijna de volledige winst op de gewone bedrijfsuitoefening uit als dividend aan de aandeelhouders.

Unibail-Rodamco wordt verhandeld op de Euronext (Parijs en Amsterdam) en maakt deel uit van de aandelenindices CAC 40, AEX, Euronext 100 en Euro Stoxx 50.